Zeynep’in Keki

Zeynep’in Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kuru incir
- 2 adet medine hurması
- 3 adet kuru kayısı
- 3 tane ceviz
- 8-10 adet fındık
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıcak su
- Alabildiği kadar (yaklaşık 2 su bardağı) tam buğday unu (kontrollü)
Zeynep’in Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullandığım materyallerin hepsinin organik tercih ettiğimi belirtmek isterim, siz tercihinize nazaran kullanabilirsiniz.
- Minik minik hurma, kuru kayısı ve inciri doğuruyoruz sıcak su ile blenderdan geçiriyoruz. Dilerseniz benim üzere kaynatıp suyunu meyve suyu olarak kullanabilirsiniz.
- Üzerine yumurtayı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Sonrasında kabartma tozu, yeterlice ince çekilmiş kuru yemişlerimizi ve unu denetimli olarak eleyerek ekliyoruz karıştırıyoruz.
- En son kuru üzümleri de ekleyip karıştırdıktan sonra.
- Ben kalıplara 12 tane olarak paylaştırdım evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yeterlice içini çekene kadar 50 dk pişiriyoruz.
- Az pişerse içi biraz hamur kalabiliyor yeterlice kurutmak gerekebilir.
- Soğuyunca kalıplarından çıkarıp bebişlerimiz afiyetle yedirelim.
Zeynep’in Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

