Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Leziz Kekimiz
Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Lezzetli Kekimiz Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Toz tarçın
- 2.5 su bardağı buğday unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Tereyağ
- Susam
Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Hoş Kekimiz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek sürecine başlamadan evvel birinci olarak tereyağıyla kalıbımızı yağlayıp buzdolabına koyalım. Kek kalıbı olarak geniş tabanlı tercihimizdir.
- Yumurtalarımızı uygunca çırpalım. Şekeri ilave edip beyaz köpük olana dek çırpalım. Yüksek zamanda çırpalım ancak durdura durdura makinemiz yanmasın.
- Sıvı yağımızı, sütümüzü ve tarçınımızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unumuzu azar azar ekleyelim kabartma tozunu ve vanilya ekleyelim hoş ağır kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Son olarak kuru üzüm kırık ceviz ekleyip yavaşça karıştıralım.
- Kalıbımızı dolaptan çıkaralım ve tüm tabana güzelce susam serpelim.
- 170 derecede ısıtılmış fırınımızda 40 dakika kekimizin pişmeye bırakalım. Fırın farkından ötürü gözlemleyelim. Buğday unu olduğu için pişme müddeti bir tık daha uzun sürebilir. Örneğin 50 dakika. Kürdan testi ile denetim edebiliriz. Afiyet olsun 🥰👌💕.
Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Güzel Kekimiz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










