Karamelli Şeftalili Kek Tarifi (Videolu)

Karamelli Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

Üzeri için:

  • 1 – 1,5 adet şeftali (daha bol isterseniz 2 tane de kullanabilirsiniz)

Karamel için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tereyağı

Kek harcı için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağına bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Karamelli Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri ince ince dilimleyin. (isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz. ) kek kalıbının altına yerleştirin.
  2. Şekeri tavada kısık ateşte eriyene kadar, kenarlardan orta ara karıştırarak eritin. Şeker büsbütün eridikten sonra içine tereyağını ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız karamel sosunu şeftalilerin üzerine dökün.
  3. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Akabinde süt, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Unu da ek ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Kek harcını kalıba, şeftali ve karamelin üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 180°c (alt-üst ayar) fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. (fırınınıza nazaran mühlet değişebilir, kürdan testi yapmanızı öneririm)
  5. Kek piştikten sonra hafif ılınmasını bekleyin. Akabinde bir servis tabağına karşıt çevirin. Soğuduktan sonra dilimleyin, dilerseniz dondurma eşliğinde servis edin. 🎉 afiyet olsun!

Karamelli Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kek Tarifi
Gelin Pastası
Limon Soslu Kek
Simit Tost
Dereotlu Poğaça (Mayasız)
Evde Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |