Karamelli Şeftalili Kek Tarifi (Videolu)
Karamelli Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Üzeri için:
- 1 – 1,5 adet şeftali (daha bol isterseniz 2 tane de kullanabilirsiniz)
Karamel için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tereyağı
Kek harcı için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağına bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Karamelli Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri ince ince dilimleyin. (isterseniz kabuklarını soyabilirsiniz. ) kek kalıbının altına yerleştirin.
- Şekeri tavada kısık ateşte eriyene kadar, kenarlardan orta ara karıştırarak eritin. Şeker büsbütün eridikten sonra içine tereyağını ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız karamel sosunu şeftalilerin üzerine dökün.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Akabinde süt, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Unu da ek ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kek harcını kalıba, şeftali ve karamelin üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 180°c (alt-üst ayar) fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. (fırınınıza nazaran mühlet değişebilir, kürdan testi yapmanızı öneririm)
- Kek piştikten sonra hafif ılınmasını bekleyin. Akabinde bir servis tabağına karşıt çevirin. Soğuduktan sonra dilimleyin, dilerseniz dondurma eşliğinde servis edin. 🎉 afiyet olsun!

Karamelli Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










