Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sirke (hamuru gevrek yapar)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı)

İç harcı için:

  • 3 adet orta uzunluk elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe nazaran ½ çay bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyin tavaya alıp üzerine şekeri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin ocaktan alınca tarçın ve cevizi ekleyip, karıştırın soğumaya bırakın.
  2. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve sirkeyi yoğurma kabına alın kabartma tozunu ekleyin, unu azar azar ek ederek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru bezelere ayırın her bezeyi merdane ile açıp üçgenler (pizza dilimi gibi) kesin geniş tarafına elmalı harç koyup sarın ya da klasik kapalı “yarım ay kurabiye” biçimi verebilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, hafif pembeleşene kadar (15-20 dk) pişirin.
  5. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin, üzerine pudra şekeri serpin. 👉

Not:Sirke kurabiyeyi kıyır yapıyor. Hamuru fazla yoğurmadan toparlamak gerekiyor, yoksa sertleşir. İç harcı güzelce soğutulmalı, yoksa hamuru ıslatır. Bu kurabiye 2-3 gün boyunca bayatlamadan birebir tazelikte kalıyor.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofidik Poğaça
Elmalı Turta
Pamuk Bazlama
Demleme Usulü Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) (Videolu)
Tartolet Tarifi
Sebzeli Hindi Kebabı
Hdabla | © 2025 |