Nefis Sebzeli Mücver

Nefis Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kabak
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan (Dilerseniz 1 kabak eksiltip yerine 1 adet patates ekleyebilirsiniz, ben patatessiz yaptım)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kepçesi kadar doğranmış maydanoz
  • 1 çorba kepçesi kadar doğranmış dereotu
  • 1 paket kabartma tozu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Nefis Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabak, havuç ve soğanı rendeleyelim ve avcumuzda düzgünce sıkıp fazla suyunu çıkaralım.
  2. Dereotu ve maydanozu minik minik doğrayalım.
  3. Ardından bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
  4. Her seferinde tavaya 1 yemek kaşığı kadar yağ döküp 1 yemek kaşığı harcımızdan koyup azıcık yaydıralım. Orta ateşte pişirelim ,hızlıca pişer.
  5. Pişirdiğimiz mücverleri çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  6. Artanı difrizde saklayıp pişirmek istediğinizde difrizden çıkarıp fırında ısıtıp tüketebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸.

Nefis Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Pırasalı Ispanak
Airfryerda Sağlıklı Pırasalı Kek
Muffin Kalıbında Elmali Kurabiye
Etli Güveç Tarifi
Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası
Kaşarlı Kabak Sandal
Hdabla | © 2025 |