Nefis Sebzeli Mücver
Nefis Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan (Dilerseniz 1 kabak eksiltip yerine 1 adet patates ekleyebilirsiniz, ben patatessiz yaptım)
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kepçesi kadar doğranmış maydanoz
- 1 çorba kepçesi kadar doğranmış dereotu
- 1 paket kabartma tozu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nefis Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabak, havuç ve soğanı rendeleyelim ve avcumuzda düzgünce sıkıp fazla suyunu çıkaralım.
- Dereotu ve maydanozu minik minik doğrayalım.
- Ardından bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Her seferinde tavaya 1 yemek kaşığı kadar yağ döküp 1 yemek kaşığı harcımızdan koyup azıcık yaydıralım. Orta ateşte pişirelim ,hızlıca pişer.
- Pişirdiğimiz mücverleri çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Artanı difrizde saklayıp pişirmek istediğinizde difrizden çıkarıp fırında ısıtıp tüketebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸.
Nefis Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











