Burma Kadayıf
Burma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
İçine;
- Ezilmiş fındık yahut ceviz
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Burma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetini hazırlayalım toz şeker ve su kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyelim orta ateşte 15 dakika kaynatalım ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Kadayıfları 6 eşit kesime bölelim, bir kesim tezgahın üzerine alalım tepsimizin boyutunu göz önüne alarak uzunlamasına açalım, uzun açtığımız kadayıfların ortasına ceviz yahut fındık koyup kenarından burmaya başlayarak kadayıfı kapatalım.
- Diğer kadayıfları da birebir süreçten geçirip 6 kesim elde edelim, tepsiye yerleştirelim.
- Tereyağı ve sıvı yağ eritelim kadayıfların her yerine gelecek halde üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti her tarafına dökelim bekletip dinlendirelim buzdolabında bir gece bekletirseniz çok daha hoş olur not borcam dikdörtgen tepsi tam denk geliyor.
Burma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









