Nohutlu Karabuğday Pilavı

Nohutlu Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (önceden haşlanmış ya da konserve)
  • 2 su bardağı sıcak su (sebze suyu da olur)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe nazaran taze soğan ( süslemek için)

Nohutlu Karabuğday Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karabuğdayı yıkayıp, süzelim.
  2. Tencerede zeytinyağını ısıtıp, doğranmış soğanı kavuralım.
  3. Karabuğdayı ekleyip bir 2 dakika çevirelim.
  4. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip, kapağı kapatıp suyunu çekemeye yakın olana kadar pişirelim.
  5. Haşlanmış nohut ekleyip, baharatları koyalım.
  6. 5 dakika demledikten sonra taze soğan ile süsleyip servis edelim. Afiyetle ✨.

Nohutlu Karabuğday Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Pirinç Pilavı
Bebe Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Muzlu Magnolia
Yumurtalı Fasülye Kavurması
Sade Kek
Sarımsaklı Dereotlu Ciabatta Ekmeği
Hdabla | © 2025 |