Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı ceviz (rondadan geçirelim)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Frosting sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtamızı ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Daha sonra kuru gereçlerimizi ekleyip çırpalım.
  4. Havuç, ceviz ve tarçını ekleyip bi spatula yardımıyla karıştıralım.
  5. Kek kalıbımızı yağlayıp harcımızı dökelim.
  6. 170 derece fırında pişirelim.
  7. Sosu için; oda sıcaklığında düzgünce yumuşamış tereyağımızın içine bütün materyallerimizi ekleyip çırpalım.
  8. Krema kıvamı aldıktan sonra 15 dakika dolapta dinlendirelim.
  9. Kekimiz soğuduktan sonra kremayı üzerine dökelim ki sıcağıyla erimesin. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun 🩷.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Muhallebi
Tavuklu Wrap
Reyhan Şerbeti
Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli)
Şiş Köfte
Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü)
Hdabla | © 2025 |