Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı ceviz (rondadan geçirelim)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Frosting sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtamızı ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Daha sonra kuru gereçlerimizi ekleyip çırpalım.
- Havuç, ceviz ve tarçını ekleyip bi spatula yardımıyla karıştıralım.
- Kek kalıbımızı yağlayıp harcımızı dökelim.
- 170 derece fırında pişirelim.
- Sosu için; oda sıcaklığında düzgünce yumuşamış tereyağımızın içine bütün materyallerimizi ekleyip çırpalım.
- Krema kıvamı aldıktan sonra 15 dakika dolapta dinlendirelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra kremayı üzerine dökelim ki sıcağıyla erimesin. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun 🩷.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















