Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Muhteşem Bir Tatlı )

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Mükemmel Bir Tatlı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilya
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Nişastayı açmak için;

  • Yarım su bardağı süt

Pirinci haşlamak için;

  • 500 ml  2 su bardağı su

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Mükemmel Bir Tatlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçi yıkayıp tencereye alınız ,tamamen suyunu çekene kadar pişiriniz.
  2. Süt ve vanilyayı ek edip 15 dakika kadar pişiriniz.
  3. Diğer yanda nişastayı sütle açıp şekeri ve nişastalı sütü ekleyiniz.
  4. 10 dakika kadar göz göz oluncaya kadar pişirip ocağın altını kapatıınız .
  5. Hazırlamış olduğunuz sütlaçlarınızı güveç kaplarına koyunuz bu tanımda 6 adet çıkıyor.
  6. Fırın tepsisine dizip güveç kablarının yarısına gelecek halde tepsisiye su koyunuz evvelden ısıtılmış 180 derelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  7. Oda ısısına geldikten sonra üzerini kapatıp buzdolabına koyunuz servis yapmak için ben şam fıstığı, file badem ve frambuazla süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyiniz.

Not:pişirme müddeti fırından fırına degişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Mükemmel Bir Tatlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kerebiç
El Açması Çıtır Patatesli Börek
Kısır
Mayasız Şipşak Poğaça
Fırınlanmış Sebzeli Garnitür
Bu Donut Bir Harika
Hdabla | © 2025 |