Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi
Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 110 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 80 gram esmer şeker
- 100 gram beyaz şeker
- 1 yumurta
- 225 gram un
- 1 çk kabartma tozu
- 1 çk tarçın
- Çok az muskat cevizi rendesi
- Bir pinçik tuz
- 100 gram çikolata (50 gram sütlü, 50 gram bitter kullandım)
Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri bir kapta çırpıcı ile karıştırın.
- Yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve muskat cevizi rendesini de ekleyerek spatula yardımı ile güzelce karıştırın.
- Son olarak doğranmış çikolataları da ek edip karıştırın.
- Kurabiye harcının üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
- Harçtan dordurma kaşığı ile kesimler alarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı kalacak halde dizin.
- Önceden ısınmış 180° fırında 10 dk pişirin.
- Fırının içinde bekletmeden tezgaha alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













