Sebze Mezesi
Sebze Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet kapya biber
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Nane
- Tuz
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Ceviz
Sebze Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri doğrayıp üzerine az yağ gezdirip karıştıralım.
- 200 derece fırında kızartalım.
- Yoğurt,nane ve sarımsağı kaşırtırıp sebzelerin üzerine dökelim.
- Son olarak üzerine üzerine ocakta ısıttığımız yağlı cevizi serpelim. Afiyet olsun 🥰.
Sebze Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










