Karamelize Tereyağlı Cookie
Karamelize Tereyağlı Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 225 gram tereyağı
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
Üzeri için;
- Yarım paket sütlü çikolata
Karamelize Tereyağlı Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritelim cozurtusu kesilip köpürünce ocağın altını kapatalım 2 dakika bekletip süzelim.
- Rengi karamel renginde olmalı dikkatli eritin.
- Soğuyunca bir kaseye alıp şekerleri ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım.
- Yumurtaları ekleyip çırpalım, kalan öteki materyalleri de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak çikolataları da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Buzdolabında yarım saat bekletelim biçim verip üzerine kalan çikolataları ekleyelim.
- 175 derece çok âlâ ısınmış fırında 10-12 dakika pişirelim.
Not: fırından çıkınca çok yumuşak oluyor dokunmayın ve o sizi aldatmasın, 10 dakika kadar bekleyince kıvamını alıyor. Afiyet olsun.
Karamelize Tereyağlı Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






