5 Dakikada Erik Soslu Tartolet (Videolu)
5 Dakikada Erik Soslu Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 4-4.5 su bardağı un
Erik sosu için:
- 7 adet doğranmış erik
- 1 su bardağına yakın şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
Kıtır hamuru için ayrılan hamura;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı un
5 Dakikada Erik Soslu Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tartolet hamurumuzu yapıyoruz. Hamur için gerekli olan bütün malzemeyi yoğurma kabına alalım unu denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Küçük uzunluk borcama güzelce hamuru çok kalın olmayacak halde yayalım ve çatalla delelim.
- Hamurdan bir ölçü ayıralım üzerinin kırıntısı için. Ayırdığımız hamura 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 2 yemek kaşığı un ekleyelim ve yoğurup buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Bu ortada erik sosunu hazırlayalım.
- Erikleri doğrayıp tencereye koyalım ve üzerine şekeri ekleyerek ocakta orta ateşte orta ara karıştırarak suyunu salmasını bekleyelim.
- Spatula ile üzerlerine bastıralım ve eriklerin suyu ve rengi çıksın.
- Ardından öteki bir tencereye süzdürelim posasını çöpe atalım.
- Süzdüğümüz erik suyunu ocağa tekrar alalım ve nişastayı suyla açarak erik suyunun içine ekleyip karıştıralım.
- Yoğunlaşıp kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra sosumuz hazır altını kapatalım ve soğumaya bırakalım bu evrede ortada karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Tart kalıbına koyduğumuz hamurların içine yeteri ölçüde erikli harçtan koyalım ve üzerine ayırdığımız kırıntı hamuru rendeleyelim.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 20 25 dakikada pişiyorlar denetimli olun)fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ve servis edelim afiyet olsun☺️ youtube kanalıma abone olursanız çok sevinirim.

5 Dakikada Erik Soslu Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









