5 Dakikada Erik Soslu Tartolet (Videolu)

5 Dakikada Erik Soslu Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 4-4.5 su bardağı un

Erik sosu için:

  • 7 adet doğranmış erik
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su

Kıtır hamuru için ayrılan hamura;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı un

5 Dakikada Erik Soslu Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tartolet hamurumuzu yapıyoruz. Hamur için gerekli olan bütün malzemeyi yoğurma kabına alalım unu denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Küçük uzunluk borcama güzelce hamuru çok kalın olmayacak halde yayalım ve çatalla delelim.
  3. Hamurdan bir ölçü ayıralım üzerinin kırıntısı için. Ayırdığımız hamura 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 2 yemek kaşığı un ekleyelim ve yoğurup buzdolabında soğumaya bırakalım.
  4. Bu ortada erik sosunu hazırlayalım.
  5. Erikleri doğrayıp tencereye koyalım ve üzerine şekeri ekleyerek ocakta orta ateşte orta ara karıştırarak suyunu salmasını bekleyelim.
  6. Spatula ile üzerlerine bastıralım ve eriklerin suyu ve rengi çıksın.
  7. Ardından öteki bir tencereye süzdürelim posasını çöpe atalım.
  8. Süzdüğümüz erik suyunu ocağa tekrar alalım ve nişastayı suyla açarak erik suyunun içine ekleyip karıştıralım.
  9. Yoğunlaşıp kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra sosumuz hazır altını kapatalım ve soğumaya bırakalım bu evrede ortada karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  10. Tart kalıbına koyduğumuz hamurların içine yeteri ölçüde erikli harçtan koyalım ve üzerine ayırdığımız kırıntı hamuru rendeleyelim.
  11. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 20 25 dakikada pişiyorlar denetimli olun)fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ve servis edelim afiyet olsun☺️ youtube kanalıma abone olursanız çok sevinirim.

5 Dakikada Erik Soslu Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basmati Pilav Üstü Kanat
Evdekilerle Makarna
Fincan Sufle
Cafe Tatlısı
Yufkadan Yumurtalı Çevirme
Yeşil Soğanlı Kahvaltılık Menemen
Hdabla | © 2025 |