Kelek Dolması

Kelek Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-9 adet kelek
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Tuz
  • 1 limon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Göz kararı su

Kelek Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keleklerin baş kısmını keselim ve içini dolma oyacağı ile oyalım.
  2. Kelekleri yıkayalım.
  3. İç harcı için pirinçi yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayalım.
  4. Haşlanan pirinçi bir süzgeç yardımı ile süzelim.
  5. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip yumuşatalım.
  6. Soğanı doğrayıp tencereye alalım ve zeytinyağı ile kavuralım.
  7. Haşlayıp süzdüğümüz pirinçi ekleyelim.
  8. Kuş üzümünü ekleyelim.
  9. Fıstığı da diğer bir tavada sıvı yağ ile kavurup iç harcımıza ekleyelim.
  10. Birkaç dakika kavurduktan sonra ince kıyılmış dereotunu, karabiberi, tarçını ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  11. Keleklerin içine harcımızı dolduralım.
  12. Kestiğimiz baş kısımlarını kapak olarak kullanıp üzerlerini kapatalım.
  13. Limonu dilimleyip uygun bir tencerenin tabanına dizelim.
  14. Limonların üzerine kelek dolmalarını dizelim.
  15. Dolmanın sosu için bir kaba yahut kupaya salça, sıvı yağ, nar ekşisi, tuz ve suyu alıp karıştıralım.
  16. Sosu dolmaların üzerine dökelim.
  17. Ocağın altını açalım.
  18. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirelim.

Kelek Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Yemeği
Diyet Kiş (Quıche)
Tiramisu
Şeyh Mualla
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)
Kalp Şekilli Kuskuslu Amerikan Salatası
Hdabla | © 2025 |