Şipşak Kıymalı Ispanak

Şipşak Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır ıspanak (450 gram + 450 g)
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)

Şipşak Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye kıymayı alın ve rengi dönene kadar pişirin.
  2. Kıymanın üzerine yağ ekleyin ve doğranmış soğanları katın. Soğanları yavaşça kavurun.
  3. Salçayı ekleyin ve 1 dakika kavurmaya devam edin.
  4. Paketten çıkardığınız ıspanağı, soğanlı kıymalı tencereye direkt ekleyin ve 1–2 dakika pişirin.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Üzerine sıcak suyu dökün, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
  6. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin, akabinde kısık ateşte ıspanaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15–20 dakika pişirin.
  7. Tadına bakarak, ıspanak ne çiğ kalsın ne de fazla yumuşasın, pişme mühletini ona nazaran ayarlayın.
  8. Servis ederken isteğe bağlı olarak üzerine yoğurt dökebilirsiniz.

Şipşak Kıymalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Hengel Tarifi
San Sebastian
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Pancar Turşusu
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |