Şipşak Kıymalı Ispanak
Şipşak Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket hazır ıspanak (450 gram + 450 g)
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Şipşak Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye kıymayı alın ve rengi dönene kadar pişirin.
- Kıymanın üzerine yağ ekleyin ve doğranmış soğanları katın. Soğanları yavaşça kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 1 dakika kavurmaya devam edin.
- Paketten çıkardığınız ıspanağı, soğanlı kıymalı tencereye direkt ekleyin ve 1–2 dakika pişirin.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Üzerine sıcak suyu dökün, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin, akabinde kısık ateşte ıspanaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15–20 dakika pişirin.
- Tadına bakarak, ıspanak ne çiğ kalsın ne de fazla yumuşasın, pişme mühletini ona nazaran ayarlayın.
- Servis ederken isteğe bağlı olarak üzerine yoğurt dökebilirsiniz.
Şipşak Kıymalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






