Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı but yahut 3 adet baget
  • 2 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • Tavuğu haşlamak için yeteri kadar su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 litre su(tavuk suyu da dahil)
  • Yarım limonun suyu
  • Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 10 kısım ince kıyılmış maydanoz

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu haşlayın, sonra suyunu bir kaba süzüp tavukları didikleyin, akabinde sebzelerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın.
  2. Çorba tenceresine yağ ,doğranmış sebzeler ,1 litre su( tavuğun suyu da dahil) ve baharatları ekleyip kapağını kapatın.
  3. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ,sonra kapağını açın ve blenderdan çekin.
  4. İçine didiklenmiş tavuk, ince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştırın ( su az gelirse sıcak su desteği yapabilirsiniz)
  5. 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın sıcak sıcak servis edin afiyet olsun 🌼.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Kavanoz Mama
Pratik Limonata
Zeytinyağlı Biber Dolması
Şekilli Meyveler (Kirpi Ve Yunuslar)
Çok Pratik Kedidili Pasta
Vişneli Tart Kek
Hdabla | © 2025 |