Sebzeli Tavuk Çorbası
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı but yahut 3 adet baget
- 2 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- Tavuğu haşlamak için yeteri kadar su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 litre su(tavuk suyu da dahil)
- Yarım limonun suyu
- Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 10 kısım ince kıyılmış maydanoz
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu haşlayın, sonra suyunu bir kaba süzüp tavukları didikleyin, akabinde sebzelerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın.
- Çorba tenceresine yağ ,doğranmış sebzeler ,1 litre su( tavuğun suyu da dahil) ve baharatları ekleyip kapağını kapatın.
- Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ,sonra kapağını açın ve blenderdan çekin.
- İçine didiklenmiş tavuk, ince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştırın ( su az gelirse sıcak su desteği yapabilirsiniz)
- 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın sıcak sıcak servis edin afiyet olsun 🌼.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















