Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 400 gram kıyma
- 5 adet tatlı yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Hamuru için;
- 8 bardak un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak zeytinyağı
- Su
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Tereyağı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına unu alalım, akabinde 1 bardak suya maya ve şekeri alıp etkinleşmesini bekleyelim.
- Unun üzerine ek edelim zeytinyağı tuzu da ekleyelim ve yoğuralım, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim dinlenmeye bırakalım.
- Kıymalı harç için kıymayı bir kaba alalım ,rondodan geçirdiğimiz domates, biber ve soğanı üzerine ekleyelim.
- Salça ve baharatları da ekleyip yoğuralım.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım 15 dk daha dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri oklava yardımıyla oval biçimde açalım ve kıymalı harçtan kenara gelmeyecek halde sürelim ,kenarlardan katlayıp pide biçimini verelim tüm hamuru bu formda bitirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Piştikten sonra kenarlarına tereyağı sürelim. Afiyet olsun 🥰.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















