Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 5 adet tatlı yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon

Hamuru için;

  • 8 bardak un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak zeytinyağı
  • Su

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Tereyağı

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için yoğurma kabına unu alalım, akabinde 1 bardak suya maya ve şekeri alıp etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Unun üzerine ek edelim zeytinyağı tuzu da ekleyelim ve yoğuralım, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim dinlenmeye bırakalım.
  3. Kıymalı harç için kıymayı bir kaba alalım ,rondodan geçirdiğimiz domates, biber ve soğanı üzerine ekleyelim.
  4. Salça ve baharatları da ekleyip yoğuralım.
  5. Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım 15 dk daha dinlendirelim.
  6. Dinlenen bezeleri oklava yardımıyla oval biçimde açalım ve kıymalı harçtan kenara gelmeyecek halde sürelim ,kenarlardan katlayıp pide biçimini verelim tüm hamuru bu formda bitirelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
  8. Piştikten sonra kenarlarına tereyağı sürelim. Afiyet olsun 🥰.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Misket Köfte
Fakir Bayıldı- Cepte Dost Midede Şölen (Videolu)
Gerçek Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Ebruli Bisküvi Pasta
Spoonful
Semizotu Turşusu
Hdabla | © 2025 |