İrmik Helvası
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
İrmik helvası için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram fındık
- 1,5 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritelim, üzerine fındığı ekleyip hafif kavuralım. (fındığı bıçak yardımı ile modüllere ayıralım).
- İrmiği tavaya ek edelim kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım (yaklaşık 20 dakika).
- Şerbetini hazırlayım sütü şekeri ve suyu karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- İrmiği güzelce kavurduktan sonra şerbeti azar azar ekleyelim.
- Sıcak şerbetin tesiri ile fokur fokur kaynamaya başlayan irmik helvasını daima olarak karıştırmaya devam edelim.
- İrmik helvasını kısık ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirmeye devam edelim. Helvanın dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatalım. Afiyet olsun :).
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










