Kışlık Menemen Konservesi (Püf Noktalarıyla En Pratiğinden)
Kışlık Menemen Konservesi (Püf Noktalarıyla En Pratiğinden) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kilo domates
- 1 kilo yeşil biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Kışlık Menemen Konservesi (Püf Noktalarıyla En Pratiğinden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri biberleri yıkayalım, süzgece alalım, biberleri doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağda biriki çevirip bir kaç dakika soteleyelim.
- Altını kapatalım bir kenarda dursun .
- Domatesleri irice doğrayalım, blendardan çekelim ,çok çekmeyin su üzere olmasın ,küçük taneli olsun .
- Fotoğrafta var bakın, tencereye alalım ,arada bir karıştırarak yaklaşık 50 dakika pişirelim.
- Koyulaşmaya başladığında tuzunu, şekerini ekleyip karıştıralım, kavurduğumuz biberide ekleyip bir 5 dakika daha kaynatıp altını kısıp çabucak şişelere doldurup şişelerin ağızlarını havlu kağıtla silip taze kapakla 3 geri 1 ileri yaparak sıkıca kapatıp pak bir mutfak bezinin üzerine aykırı çevirelim.
- Üzerini örtüp 1 gün bekletip kapakları denetim edip serin bir yerde koruma edelim.
🍅🍅🌶🌶Püf noktaları ;
Biberi çok fazla kavurmayın, domatesin sıcağı ile çabucak porsuyup pişiyor esasen kavurmamızın nedeni çiğ bir tat gelmesin, diye bu halde hafif soteliyoruz.
💕💕Tuzunu sonlara yakın ekleyin evvelce eklerseniz fokur fokur çok fazla kaynar ocağı batırır onun için son anlara gerçek eklemek yeterli olur.
💕💕Konserveye neden şeker ekleniyor diye soranlar oLuyor asit seviyesini dengelemek ve konservenin lezzetini arttırmak için konuluyor satın aldığımız tüm konservelerde bir ölçü şeker vardır.
💕Tuz eklememiz nedeni hem daha lezzetli’hem asit dengeleyici olarak bir nedeni daha var konserveler kolay kolay kapak atmıyor.
Kışlık Menemen Konservesi (Püf Noktalarıyla En Pratiğinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















