Tavada Dört Katlı Pasta

Tavada Dört Katlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı süt
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200ml)
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bal
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 200 gramlık bir paket labne
İçi için;
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 3 tane muz
Tavada Dört Katlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce balını hazırlayalım. Balı bir tencereye koyalım. Kaynamaya başlayınca karbonatı koyup karıştıralım.
- Köpürüp rengi biraz yoğunlaşınca tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.
- Bu ortada kekini yapalım. Yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar çırpalım. Un ve öbür gereçlerini koyup güzelce karıştıralım.
- Tavamızın altını fırçayla hafif yağlayarak bir kepçe dolusu kek hamurumuz dan tavaya koyup incecik yayalım. Altı hafif pembeleşince spatulayla çevirip üst tarafında pişirelim.
- Kekin bütün hamurunu bu formda pişirelim bu ölçülerle benim 4 tane büyük ve 5-6 tane de küçük kek hamurum oldu.
- Kremanın imali için; tencereye labne hariç öteki bütün gereçleri koyup ocakta yoğunlaşıncaya kadar pişirelim. Ve ocaktan alalım.
- Kremamız soğuyunca labneyi ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Yuvarlak çemberimizi keklerin üzerine koyup çember büyüklüğünde keselim.
- Kek kalıbımızın içine bir kat kek koyalım. Üzerine krema muz ceviz koyalım. Tekrar kek krema ceviz koyarak 4 katı bu halde yapalım.
- Kalıbımızın etrafından kestiğimiz kekleri kırıklayarak kekin üzerini ve etrafını süsleyelim.
- Pastamızı bir gece dinlendirip sabahleyin tüketirsek daha lezzetli daha hoş olur. Afiyet sıhhat olsun.
Tavada Dört Katlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









