Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- File fındık
- Antep fıstığı
Bardak ölçün 200 ml
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabının içerisine yumurta ve şekeri aldım krema kıvamına gelinceye kadar çırptım.
- Ardından tüm sıvı materyalleri ekleyerek çırpmaya devam ettim.
- Hamuruma kakaoyu, unu, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ek ederek hamurun o kabarık halinin sönmemesi için spatula ile birkaç defa çevirerek yedirdim.
- Orta uzunluk borcam tepsi mi yağladım hamurumu üzerine boşalttım 180° evvelden ısıttığım fırında 40 dakika pişirmeye aldım.
- Bu ortada üzerine dökeceğim sosu hazırladım.
- Sos tenceresine gerekli olan tüm gereçleri ek ederek daima karıştıra karıştıra ocağın üzerinde kıvam alıncaya kadar pişirdim ocağın üzerinden indirerek soğuması için bir kenara aldım.
- Fırından çıkarttığım keki soğumaya aldım. Keki dilimlere ayırdım. Ilıyan sosumu kekin üzerine gezdirdim.
- Üzerine antepfıstığı ve damla çikolataları ile süsleyerek sunuma hazır hale getirdim.
- Sizler ıslak keki nasıl bir sosla ıslatıyorsunuz. Kendi yaptığınızı benimle paylaşırsanız denememe yardımcı olursunuz. Yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun 😋.

Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















