Domates Mezesi

Domates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber (sebze ceşniside ekledim)
  • Bolca zeytinyağı

Yoğurt sosu için:

  • Süzme yoğurt
  • Maydanoz
  • Limon rendesi
  • 2 yemek kaşığı labne

Domates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri kabuklarını soyun doğrayıp birkaç modüle bölün.
  2. Fırın kabına alın, üzerine soğan, sarımsak, salça, baharatlar ve zeytinyağını ekleyin.
  3. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  4. Yoğurt sosunu hazırlayıp tabağa alın.
  5. Üzerine pişen domatesleri koyun ve çokça kavrulmuş susam ekleyin.

Domates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ananaslı Tavuk Sote (Pcos Dostu – Tatlı Tuzlu Uyumu)
Yoğurtlu Bakla Mezesi (Taze Baklaya Bayılacaksınız)
Puf Puf Mayalı Pişi
Çıtır Soğan
Krep Pizza
Garliç Naan Ekmeği (Hint Mutfağı) Mayasız Lezzet Harikası
Hdabla | © 2025 |