Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Ceviz

Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle cevizlerimizi bir gece evvelce suda bekletelim.
  2. Cevizleri kurutalım ve akabinde ipe dizelim.
  3. Tencereye su ,un, şeker ve nişastayı alıp karıştıralım, daha sonra pekmezi ekleyip kısık ateşte karıştırıp rengini alana kadar çırpalım.
  4. Göz göz olup kaynamaya başlayınca cevizleri içine batırıp her tarafını bulayalım.
  5. Güneş gören bir yerde 1-2 gün kurumaya bırakalım.
  6. Artan harcı tepsiye yayıp pestil olarak kurutabilirsiniz afiyet olsun ☺️.

Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası (5 Dakikada)
Çikolatalı Pudingli Islak Kek
Ispanak Yemeği
Domatesli Patlıcan Güzeli
Mercimek Çorbam
Alman Sosisli Çorba
Hdabla | © 2025 |