Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un

İçine;

  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Kırılmış fındık
  • 2 tane yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve süt ,şeker, maya kaba alınır karıştırılır,10 dk bekletilir.
  2. Yumurta akı tuz yağ katılır ve yavaş yavaş un ek edilir yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 30 dk mayalanmaya bırakılır.
  3. Hamuru 8 eşit modüle bölüp tek tek orta büyüklükte bir tabak kadar açtım, her kata haşhaşlı karışımdan sürdüm .
  4. 8. hamuru da açıp üzerine birşey sürmedim.
  5. Hamurları aksi çevirip açtım açtığım hamur bir büyük hamurdu daha kalın olmasını isterseniz kalın açabilirsiniz lakin büyük açtığınızda daha hoş oluyor sonrasında üçgen biçiminde yada uzun şeritler halinde kesip form verdim .
  6. Üzerine yumurta sürüp kırılmış fındık modülleri serptim 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 ila 20 dk denetimli bir biçimde pişirdim
  7. En son kata hiç bir şey sürülmez hamur üstten açılır ve istenen biçim verilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve kırılmış fındık serpilir.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Diyet Kurabiye
Portakallı Kek
Buzluk Böreği Tarifi
Tart Kek
Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |