Kış Pastası

Kış Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un
  • 1 büyük havuç
  • Yarım elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Kış Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; yumurta ve şekeri çırpın akabinde süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin akabinde rendelelip suyu sıkılmış meyveleri, un, kabartma tozu, vanilin, ceviz, tarçını ekleyerek karıştırın. Kek harcını tart kek kalıbına dökün 180 derce 30 dk pişirin.
  2. Muhallebi için; tencereye süt şeker un nişastayı döküp kıvam alana kadar pişirin daha sonra pişince 1 paket vanilya koyup karıştıralım.
  3. Kek pişince muhallebiyi soğumadan kekin üzerine dökelim.
  4. Dilerseniz birebir gün tüketin dilerseniz 1 gece dolapta bekletebilirsiniz.
  5. Üzerini süslemek için hindistan cevizi, tarçın yahut kıyılmış ceviz kullanılabilir. Afiyet olsun.

Kış Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı Tatlısı
Nohutlu Sebze Yemeği
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Çanak Enginar
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Mantı
Hdabla | © 2025 |