Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Tarifi | Ekmek Banmalık Lezzet! (Videolu)

Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Tanımı | Ekmek Banmalık Lezzet! İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg çarliston biber
  • 1 kg kapya biber
  • 5 diş sarımsak
  • 5 adet domates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Tanımı | Ekmek Banmalık Lezzet! Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların üzerine kürdan ya da bıçakla delikler açıyoruz. 220°c fırında, üst ızgara ayarında yaklaşık 50 dakika közlüyoruz. (patlıcanlar yumuşayana kadar közlenmeli – katiyen canlı kalmamalı) fırından çıkınca biraz ılımasını bekliyor, sonra kabuklarını soyuyoruz.
  2. Kapya biberleri 240°c fanlı fırında üst ızgara ayarında kızarana kadar közlüyoruz. Kızardıktan sonra biberleri karşıt çevirip öteki yüzlerini de közlüyoruz. Akabinde kapya biberleri bir tencereye alıp kapağını kapatıyor ve 15 dakika dinlendiriyoruz. (bu süreç, kabukların kolay soyulması içindir. ) not: kapya biberlerin çekirdeklerini közlemeden evvel temizleyin. (közlendikten sonra yumuşadıkları için çekirdekleri güç temizlenir. ).
  3. 200°c üst ızgarada her iki yüzünü de közlüyoruz. Akabinde kabuklarını soyuyoruz.
  4. Uygun bir tencereye sıvı yağı alıyoruz. Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyip 3-4 dakika kavuruyoruz. Akabinde közlenmiş patlıcanları ekleyip yeniden 3-4 dakika kavuruyoruz.
  5. Közlenmiş biberleri, kaya tuzunu ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Ocağın altını kapatmadan çabucak evvel ince doğranmış maydanozu ekliyoruz.
  7. Sos sıcakken, steril kavanozlara dolduruyoruz ve kapağını sıkıca kapatıyoruz. Şayet kapağın tutup tutmadığından emin değilseniz: kavanozları kapağı alta gelecek halde tencereye koyun, üzerlerine sıcak su dökün ve 15-20 dakika kaynatın. (bu süreç konserve güvenliği için değerlidir. ).
  8. Serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde koruma edin.

Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Tanımı | Ekmek Banmalık Lezzet! Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
İrmik Helvası (Tatlı Krizine Son)
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde)
Üzüm Yaprağı Sarması
Domates Tavası
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |