Mantı Sosu
Mantı Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı ketçap (ben avmlerde popeyeste olan menünün yanında verilen ketçabı kullandım fazladan kalınca meskene getirip değerlendiriyorum)
- 1 yemek kaşığı domates sosu(ben kışlık olarak hazırladığımız domates sosumdan kullandım sizler isterseniz hazır domates sosu alıp kullanabilirsiniz.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber ve toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı mantı suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantı Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos tavamıza zeytinyağımızı dökelim, baharatlar ve mantı suyu hariç öbür materyalleri sos tavamıza alalım ve en kısık ateşte kaşığımızla ezerek kavuralım, yavaş yavaş salçanın çözülmesi için biraz su ekleyelim.
- Baharatları ek edelim, baharatlar salçalı sosa karışana kadar karıştıralım, biraz son olarak mantı suyumuzu dökelim ve biraz kaynayıp ocağı kapatalım.
- Mantımızı tabağımıza aldıktan sonra sarımsaklı yoğurdumuzu mantının üzerine gezdirelim ve hazırlamış olduğumuz sosu yoğurdu üzerine gezdirelim son olarak kekik serpelim afiyet olsun.
Mantı Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










