Mantı Sosu

Mantı Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı ketçap (ben avmlerde popeyeste olan menünün yanında verilen ketçabı kullandım fazladan kalınca meskene getirip değerlendiriyorum)
  • 1 yemek kaşığı domates sosu(ben kışlık olarak hazırladığımız domates sosumdan kullandım sizler isterseniz hazır domates sosu alıp kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı mantı suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Mantı Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos tavamıza zeytinyağımızı dökelim, baharatlar ve mantı suyu hariç öbür materyalleri sos tavamıza alalım ve en kısık ateşte kaşığımızla ezerek kavuralım, yavaş yavaş salçanın çözülmesi için biraz su ekleyelim.
  2. Baharatları ek edelim, baharatlar salçalı sosa karışana kadar karıştıralım, biraz son olarak mantı suyumuzu dökelim ve biraz kaynayıp ocağı kapatalım.
  3. Mantımızı tabağımıza aldıktan sonra sarımsaklı yoğurdumuzu mantının üzerine gezdirelim ve hazırlamış olduğumuz sosu yoğurdu üzerine gezdirelim son olarak kekik serpelim afiyet olsun.

Mantı Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+1 Yaş Pekmezli Peynirli Omlet
Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta
Elmalı Kek
Lokum Gibi Et Kavurma (Püf Noktalarıyla)
Tavuk Sote
Salçalı Makarna Tarifi
Hdabla | © 2025 |