Tam Buğdaylı El Açması Leziz Makarna Tarifi
Tam Buğdaylı El Açması Hoş Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı tam buğday unu (beyaz da tercih edebilirsiniz ya da çavdar)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çimdik tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı nane
- Kırmızı biber
(isterseniz turşu da koyabilirsiniz)
Tam Buğdaylı El Açması Lezzetli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unumuzu döktükten sonra ortasını açıyoruz.
- Yumurtamızı kırıyoruz, tuz ve suyumuzu ek ediyoruz.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra topaklar halinde ayırıyoruz.
- Hamurumuzu yuvarlak bir formda açıyoruz ve (isteğe bağlı olarak) uzun ince kesiyoruz.
- Bir yandan kaynayan suyumuza limon 1-2 adet limon tuzumuzu atıyoruz.
- Makarna hamurumuzu haşlıyoruz.
- Makarnamızı servis ediyoruz.
- Sosumuzu birleştirdikten sonra ise. Afiyetle yiyebiliriz. Afiyet olsun🤍.
Tam Buğdaylı El Açması Güzel Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












