Bulgurlu Köftee

Bulgurlu Köftee Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( isteğe nazaran artırılıp azaltılabilir)

Bulgurlu Köftee Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küçük küçük doğruyoruz, maydanozlarıda ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
  2. Kısırlık bulgurumuzu 2. 5 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
  3. Islanıp dinlenen bulgurumuzu, kıyma ,baharatlar, soğan ve maydanoz ile yeterlice özdeşleşene kadar yuğuruyoruz. (yuğurma kademesinde biraz sıcak su ek ederek köftemizin yumuşamasını sağlayabiliriz ).
  4. Yoğurduğumuz köftelere köfte halini verip 15 -20 dk dinlenmeye bırakalım.
  5. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim yada tepsimizi yağlayalım köftelerimizi dizelim. Üzerlerine biraz yağ gezdirelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 40 -45 dakika pişmesini bekleyelim sonra sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun.

Bulgurlu Köftee Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Lavaş Döner
Bebek Pankek
Kabak Havuç Tarator
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)
Kabak Çiçeği Dolması
Ferahlatıcı Antioksidan Salatası
Hdabla | © 2025 |