Bulgurlu Köftee
Bulgurlu Köftee Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo köftelik kıyma
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz ( isteğe nazaran artırılıp azaltılabilir)
Bulgurlu Köftee Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küçük küçük doğruyoruz, maydanozlarıda ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
- Kısırlık bulgurumuzu 2. 5 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
- Islanıp dinlenen bulgurumuzu, kıyma ,baharatlar, soğan ve maydanoz ile yeterlice özdeşleşene kadar yuğuruyoruz. (yuğurma kademesinde biraz sıcak su ek ederek köftemizin yumuşamasını sağlayabiliriz ).
- Yoğurduğumuz köftelere köfte halini verip 15 -20 dk dinlenmeye bırakalım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim yada tepsimizi yağlayalım köftelerimizi dizelim. Üzerlerine biraz yağ gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 40 -45 dakika pişmesini bekleyelim sonra sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun.
Bulgurlu Köftee Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












