Kuru Sebzeli Türlü
Kuru Sebzeli Türlü Tanımı İçin Malzemeler
- Kuru sebzeler(patlıcan, kabak, yeşil fasulye yeşil biber,kuru domates,kuru kapya biber)
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 20 gram margarin
- 1 su bardağı nohut
- 1 tane domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım yemek kaşığı tuz
Kuru Sebzeli Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru zerzevatları yıkayınız daha sonra bir tencereye alıp yaklaşık 15 20 dakika pişirmek için ocağa alınız sebzeler pişerken nohutları bir kaba alıp ılık suya 1 yemek kaşığı karbonat döküp yarım saat suda bekletiniz.
- Nohutlar ve sebzeler yumuşadıktan sonra diğer bir tencereye sıvı yağ ve margarini koyunuz daha sonra doğradığınız soğanları yağda biraz kavurunuz.
- Pişirdiğiniz nohut ve zerzevatları soğanın içine ekleyiniz.
- Biraz kavurduktan sonra domates salçasını ekleyiniz.
- Tuz ve baharatları ekledikten sonra servise hazır üzerine limon sıkıp servis edebilirsiniz.
- Damak zevkinize nazaran yoğurtla da servis edebilirsiniz. Yahut içine sarımsak ekleyip de servis edilebilir. Afiyet olsun 🤗☺️.
Kuru Sebzeli Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







