Kuru Sebzeli Türlü

Kuru Sebzeli Türlü Tanımı İçin Malzemeler

  • Kuru sebzeler(patlıcan, kabak, yeşil fasulye yeşil biber,kuru domates,kuru kapya biber)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 20 gram margarin
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tane domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Kuru Sebzeli Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru zerzevatları yıkayınız daha sonra bir tencereye alıp yaklaşık 15 20 dakika pişirmek için ocağa alınız sebzeler pişerken nohutları bir kaba alıp ılık suya 1 yemek kaşığı karbonat döküp yarım saat suda bekletiniz.
  2. Nohutlar ve sebzeler yumuşadıktan sonra diğer bir tencereye sıvı yağ ve margarini koyunuz daha sonra doğradığınız soğanları yağda biraz kavurunuz.
  3. Pişirdiğiniz nohut ve zerzevatları soğanın içine ekleyiniz.
  4. Biraz kavurduktan sonra domates salçasını ekleyiniz.
  5. Tuz ve baharatları ekledikten sonra servise hazır üzerine limon sıkıp servis edebilirsiniz.
  6. Damak zevkinize nazaran yoğurtla da servis edebilirsiniz. Yahut içine sarımsak ekleyip de servis edilebilir. Afiyet olsun 🤗☺️.

Kuru Sebzeli Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akdeniz Kremalı Tavuk
Çikolatalı Parçalı Kek
Tart Kalıbında Malaga Pasta
Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu)
Fellah Köftesi
Sebze Şöleni
Hdabla | © 2025 |