Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını ve sıvı yağı tencereye alalım.
  2. Tereyağı eriyince şehriyeyi ekleyelim ,kahverengi olana kadar karıştırarak kavuralım ,üzerine sıcak suyu tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  3. Kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatalım 10-15 dakika demlenmeye bırakalım,pilavımız hazır afiyet olsun.

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Fırında Şakşuka
Nohutlu Kereviz Salatası
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |