Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük portakal
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 1 adet portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalımızı küp küp doğrayıp rondodan geçirelim.
  2. İçine şeker, yumurta, sıvı yağ ekleyip tekrar rondodan geçirip uygun bir kaba alalım.
  3. İçine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlanmış kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50 dk pişirelim.
  5. Pişen kekimizi hafif soğumaya bırakalım.
  6. Kekimiz soğurken şerbetimizi hazırlayalım.
  7. 1 portakalın suyunu sıkalım içine şeker ekleyip ocakta kaynatalım.
  8. Hafif soğuyan kekimizin üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Tavuk İskender
Ali Nazik Tarifi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Fırında Nefis Baget
Glutensiz Çilekli Kek
Hdabla | © 2025 |