Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük portakal
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 1 adet portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalımızı küp küp doğrayıp rondodan geçirelim.
- İçine şeker, yumurta, sıvı yağ ekleyip tekrar rondodan geçirip uygun bir kaba alalım.
- İçine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi hafif soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğurken şerbetimizi hazırlayalım.
- 1 portakalın suyunu sıkalım içine şeker ekleyip ocakta kaynatalım.
- Hafif soğuyan kekimizin üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


