Güveçte Dolma
Güveçte Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dolma biber
- 2 adet kuru soğan
- Kıyma
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pirinç ( her bir dolma için 1 yemek kaşığı pirinç kâfi geliyor)
- Sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Tuz
Sosu ;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için :
- Sıvı yağ
Güveçte Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dolma biberlerimizi temizleyip, yıkayalım.
- Sonrasında tavamıza sıvı yağı ve küp küp doğradığımız soğanları ve kıymayı ekleyerek 10 dakika kavuralım.
- Üzerine doğranmış sarımsak ve salçaları ekleyip biraz daha kavurup pirinçleri ek edip, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı ılık su ekleyip birkaç dakika o biçimde pişirelim.
- Kavrulan materyallerin üzerine son olarak minik doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyip ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlendirdim.
- İç harcı dolmaların içine doldurup güveç kabımıza dizelim. Boş yer olduğu için bir tane de patates doldurdum.
- Daha sonra sosu için su ve salçayı çırpalım. Dolmaların üzerine gezdirelim.
- Islattığımız yağlı kağıdı dolmaların üzerine kapatalım.
- 180 derece fırında 45 dakika pişirelim. 45 dakika sonunda yağlı kağıdı alalım. Dolmaların üzerine sıvı yağ sürelim. Bu halde de 10-15 dakika kızarana kadar pişirelim.
Nefis dolmalarınız hazır 🌼 deneyecek olan herkese afiyetle.
Güveçte Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













