Bol Bakliyatlı Çorba

Bol Bakliyatlı Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • ️2 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • ️2 yemek kaşığı bulgur
  • ️2 yemek kaşığı pirinç
  • ️1 litre sıcak su
  • ️Tuz

Terbiyesi için;

  • ️1 su bardağı yoğurt
  • ️1 adet yumurta
  • ️2 yemek kaşığı un
  • ️1/2 (yarım) su bardağı su

Sosu için;

  • ️1 adet soğan
  • ️1 tatlı kaşığı nane
  • ️1 çay kaşığı pulbiber
  • ️4 yemek kaşığı sıvı yağ

Bol Bakliyatlı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri bulgur ve pirinçi yıkayıp süzelim, sıcak suyla birlikte haşlanması için tenceremize alalım.
  2. Terbiyesi için gerekli gereçleri karıştıralım.
  3. Mercimekler yeterlice yumuşadıktan sonra tencereden 2 kepçe terbiye üzerine ekleyip karıştıralım, akabinde tümünü tencereye dökelim.
  4. Karıştırarak kaynamasını sağlayalım.
  5. Sosu için sıvı yağda ince kıydığımız soğanları kavuralım.
  6. Baharatları ekleyip karıştıralım.
  7. Tencere içerisine sosu dökelim karıştıralım.
  8. Son olarak ocağı kapatınca tuz ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.

Bol Bakliyatlı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Cevizli Lokmalık Kurabiye
En Fit Lavaş! Kastan Kazanıyoruz Yağdan Kaybediyoruz Kahvaltısı!
Kaşık Tatlısı (Bebe Bisküvili,Muzlu) (Videolu)
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
Muzlu Karamelli Cupcake
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet