Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi

Ekşili Pancar Ve Saklama Formülü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 kg pancar

Sosu için;

  • 1 küçük limon
  • 3 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • 3 tatlı kaşığı pancarın suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük diş sarımsak

Ekşili Pancar Ve Saklama Prosedürü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pancarı güzelce yıkayıp sapını fazlalığını keselim. Güzelce temizlendiğinden emin olalım zira suyunu kullanacağız.
  2. Düdüklü tencereye alalım üzerini geçecek kadar su döküp yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra kapağı hiç açmayalım yaklaşık 1-2 saat kadar kapalı kalsın.
  4. Sonrasında pancarları soyalım. Çok kolay soyuluyor.
  5. Soyduktan sonra fotoğraftaki üzere ince halde keselim. Siz küp küp de kesebilirsiniz. Ben difrize atacağım için yoğurtlama yada meze yapma ihtimaline karşı ince kestim.
  6. Ölçü olarak çorba kepçesi kullanıyorum. Her bir çorba kepçesi bir ufak kase dolduruyor. Bizde 2 bireyiz o yüzden 2 çorba kepçesi doğradığım pancarlardan ayırıp kalanını biraz soğuduktan sonra 2şer kepçe biçiminde buzdolabı poşetlerine paylaştırıp sıkıca kapatıp difrize kaldıralım.
  7. Sosu için sarımsağı rendeleyin yada doğrayın ve başka bütün materyallerle karıştırıp ayırdığınız pancara döküp servis edebilirsiniz.

Ufak not; servis etmeden evvel sosladıktan sonra en azından yarım saat dinlendirirseniz pancar sosu çok hoş çekecek ve çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Ekşili Pancar Ve Saklama Formülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Yürek
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
Taze Fasulye Tavası
Fırın Tepsisinde Perde Pilav
Pratik Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |