Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi
Ekşili Pancar Ve Saklama Formülü Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 kg pancar
Sosu için;
- 1 küçük limon
- 3 tatlı kaşığı zeytin yağı
- 3 tatlı kaşığı pancarın suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küçük diş sarımsak
Ekşili Pancar Ve Saklama Prosedürü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancarı güzelce yıkayıp sapını fazlalığını keselim. Güzelce temizlendiğinden emin olalım zira suyunu kullanacağız.
- Düdüklü tencereye alalım üzerini geçecek kadar su döküp yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
- Piştikten sonra kapağı hiç açmayalım yaklaşık 1-2 saat kadar kapalı kalsın.
- Sonrasında pancarları soyalım. Çok kolay soyuluyor.
- Soyduktan sonra fotoğraftaki üzere ince halde keselim. Siz küp küp de kesebilirsiniz. Ben difrize atacağım için yoğurtlama yada meze yapma ihtimaline karşı ince kestim.
- Ölçü olarak çorba kepçesi kullanıyorum. Her bir çorba kepçesi bir ufak kase dolduruyor. Bizde 2 bireyiz o yüzden 2 çorba kepçesi doğradığım pancarlardan ayırıp kalanını biraz soğuduktan sonra 2şer kepçe biçiminde buzdolabı poşetlerine paylaştırıp sıkıca kapatıp difrize kaldıralım.
- Sosu için sarımsağı rendeleyin yada doğrayın ve başka bütün materyallerle karıştırıp ayırdığınız pancara döküp servis edebilirsiniz.
Ufak not; servis etmeden evvel sosladıktan sonra en azından yarım saat dinlendirirseniz pancar sosu çok hoş çekecek ve çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Ekşili Pancar Ve Saklama Formülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










