Fırında Patlıcan Yemeği
Fırında Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo bebek patlıcan ( olağan patlıcanla da olur)
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet acı biber
- 1 adet soğan
- Yarım baş sarımsak
- 2 domates
- Yarım kilo kuzu eti ( kullanmak mecbur değil)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Fırında Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçlerimizi yıkayıp kenara alıyoruz.
- Bir tavaya küçük doğranmış kuzu etlerimizi alıp üzerine bir yemek kaşığı yağ ek edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra bir çay bardağı suyu ek edip üzerine altını kısıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Tüm materyallerimizi yemeklik formda doğrayıp tepsimize diziyoruz.
- Dizdikten sonra pişen etlerimizi üzerine koyuyoruz.
- Nohutlarımızı ek ediyoruz.
- Domateslerimizi rendeliyoruz üzerine ekliyoruz.
- Salça, baharatlar, zeytin yağı güzelce karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız zerzevat ve et karışımı üzerine gezdiriyoruz.
- Yağlı kağıdı muslukta ıslatıp tepsimizin ağzını kapatıyoruz.
- Fırınımıza koyuyoruz. 160°’de yaklaşık 40 dakikada tüm materyalleri yumuşasıya kadar pişiriyoruz.
- Sıcak bir formda servis ediyoruz.
Fırında Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














