Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsün yarısı
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5-6 adet kornişon (kornişonun büyüklüğüne bağlı. küçüklerse bir kaç tane daha doğrayabilirsiniz)
- 3-4 adet közlenmiş kapya biber
- Bir bağ dereotu
- 1 konservenin yarısı mısır
- Limon ve nar ekşisi
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsün haşlayın.
- Göğüs haşlandıktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakın.
- Arpa şehriyeleri kavurun.
- Hafif rengi yoğunlaşınca 2 su bardağı tavuk suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan tavuk göğüsünü bir leğenin içine tiftikleyin.
- Soğuyan arpa şehriyeleri üstüne ekleyin.
- Ardından kornişon, kapya biberi ve dereotunu doğrayıp üzerine ek edin.
- Son olarak 1 limon ve yaklaşık bir yemek kaşığı nar ekşisi sıkın.
- Daha ekşi sevenler biraz daha koyabilir.
- Tuzu da damak zevkinize nazaran koyabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🤍.
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











