Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsün yarısı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5-6 adet kornişon (kornişonun büyüklüğüne bağlı. küçüklerse bir kaç tane daha doğrayabilirsiniz)
  • 3-4 adet közlenmiş kapya biber
  • Bir bağ dereotu
  • 1 konservenin yarısı mısır
  • Limon ve nar ekşisi

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsün haşlayın.
  2. Göğüs haşlandıktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakın.
  3. Arpa şehriyeleri kavurun.
  4. Hafif rengi yoğunlaşınca 2 su bardağı tavuk suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan tavuk göğüsünü bir leğenin içine tiftikleyin.
  7. Soğuyan arpa şehriyeleri üstüne ekleyin.
  8. Ardından kornişon, kapya biberi ve dereotunu doğrayıp üzerine ek edin.
  9. Son olarak 1 limon ve yaklaşık bir yemek kaşığı nar ekşisi sıkın.
  10. Daha ekşi sevenler biraz daha koyabilir.
  11. Tuzu da damak zevkinize nazaran koyabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🤍.

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Bulgur Pilavı
Karamelli Çok Hafif Tatlı
Kıymalı Pankek (1 Yaş İçin Yaptım)
Zerdeçallı Enfes Mantar Meze
Tavada Mayasız Pratik Gözleme
Airfryerde 2 Kişilik Sıcak Helva
Hdabla | © 2025 |