Zerdeçallı Enfes Mantar Meze

Zerdeçallı Enfes Mantar Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kiloya yakın mantar
- 3 adet kelle soğan
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tatlı birer salçası (isteğe bağlı kırmızı toz biber)
- 1/2 (yarım) adet maydanoz
- 1 küçük kase yoğurt
- 2/3 diş sarımsak
Zerdeçallı Enfes Mantar Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların tercihe bağlı sap kısımlarını yavaşça koparın.
- Şapka kısmında görülen siyah kısımları soyun.
- Zar temizleme sürecinden sonra nemli bir bezle kalan siyahları temizleyin.
- Orta ateşte soğanları ay biçiminde ince dilimler haline getirip karamel rengini alana kadar kavuralım.
- Mantarları ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
- Baharatlarını tuzunu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk pişirelim.
- Ayrı bi yerde isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
- Ocağımızın altını kapatıp maydanozu ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.
Zerdeçallı Enfes Mantar Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
