Dört Kaşık Çorbası
Dört Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
Terbiye için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı sıcak su
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Dört Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı doğrayalım, yağla birlikte pembeleşene kadar kavuralım. Akabinde bakliyatları ekleyelim, 1-2 dakika kavuralım birlikte.
- Üzerine sıcak suyu ekleyelim, orta ateşte 10-15 dakika pişirelim.
- Terbiye için derin bir kaseye yoğurt,yumurta ve unu alıp karıştıralım,terbiyeyi çırptıktan sonra çorbanın suyundan 1 kepçe alalım terbiyeyi karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş terbiyeyi tencereye dökelim. Orta ara karıştırarak 5 dakika daha pişirelim ve kara biberi ekleyelim.
- Üzerine için tereyağını eritip nane,pulbiber kızdırıp çorbaya ek edelim. Yarım saat kadar dinlendirelim sonra servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun 🫶🏻🫶🏻❤️.
Dört Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







