Dört Kaşık Çorbası

Dört Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiye için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Dört Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı doğrayalım, yağla birlikte pembeleşene kadar kavuralım. Akabinde bakliyatları ekleyelim, 1-2 dakika kavuralım birlikte.
  2. Üzerine sıcak suyu ekleyelim, orta ateşte 10-15 dakika pişirelim.
  3. Terbiye için derin bir kaseye yoğurt,yumurta ve unu alıp karıştıralım,terbiyeyi çırptıktan sonra çorbanın suyundan 1 kepçe alalım terbiyeyi karıştıralım.
  4. Sonra yavaş yavaş terbiyeyi tencereye dökelim. Orta ara karıştırarak 5 dakika daha pişirelim ve kara biberi ekleyelim.
  5. Üzerine için tereyağını eritip nane,pulbiber kızdırıp çorbaya ek edelim. Yarım saat kadar dinlendirelim sonra servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun 🫶🏻🫶🏻❤️.

Dört Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püre Yatağında Et Sote
Ev Yapımı Kakaolu Puding
Elmalı Kurabiye
Köz Biber Çorbası
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi
Hdabla | © 2025 |