Dövme Çorbası ( Kıymalı)
Dövme Çorbası ( Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı dövme
- 1 orta uzunluk kase kıyma
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kg yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Tuz
Dövme Çorbası ( Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk etapta dövmeler haşlanıyor (suyu biraz fazla koyabilirsiniz dövmeler suyu çekiyor ) ve güzelce pişiriliyor .
- Başka bir kapta un ve yoğurt güzelce karıştırılıyor ancak dikkatli olalım un topanlanmasın.
- Daha sonra yoğurdun kesilmemesi için pişen dövme suyundan biraz ayırıp yoğurdun içine dökelim daha sonra yoğurdu tam dövmenin içine boşaltalım ( çokça karıştırmak gerekiyor).
- Ayrı bir tavada kıymayı güzelce kavurup salçayı ekleyelim ,ardından ezilmiş sarımsağı koyup güzelce kavuralım .
- Sonrası da kıymayı da tenceremize boşaltalım ve tuzu ek edelim ve 5 ila 10 dakika kaynatıp altını kapatabiliriz afiyet olsun.
Dövme Çorbası ( Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






