Çiğköfte

Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur (esmer yoksa olağan ince bulgurda olur)
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 3 adet rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağında 1 parmak daha az sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru soğan çok ( rendelenecek suyu sıkılacak )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet rendelenmiş domates

Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftelik bulgurun üzerine baharatlarını,tuzu 1 su bardağı kaynamış suyu ek edip yeterlice karıştırın ve kapağını kapatın.2-3 dk bekletin.
  2. Rendelediğiniz domatesi,rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı, ezilmiş sarımsağı,sıvı yağ, nar ekşisi, domates ve biber salçası gereçlerini ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Ben kolum rahatsız olduğu için mutfak şefine yoğurttum. Mutfak şefiniz yoksa yahut bileğinize güveniyorsanız elinizdede yoğurabilirsiniz.
  4. İlk başta biraz cıvık üzere olacak lakin yoğurdukça bulgur o cıvıklığı çekecek macun kıvamına gelecek.
  5. Kıvırcık ve limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🤌🏻😋🌸.

Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Poğaça
Yeşil Mercimek Salatası
Pancake ( Şekersiz,Sütsüz Ve Unsuz )
Enfes Kek
Sebzeli Köfte Yemegi
Çikolatalı Diyet Keki
Hdabla | © 2025 |