Buzlukta Haşlama Nohut
Buzlukta Haşlama Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram nohut
- Su
Buzlukta Haşlama Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- 8-12 saat öncesinden ıslayıp beklettiğimiz nohutlarımızı suyunu süzüp düdüklü tencereye koyuyoruz.
- Yeterli ölçü su ekleyip 20- 25 dk haşlamaya bırakıyoruz bu müddet nohutun cinsine nazaran değişiklik gösterebilir.
- Eğer öncesinde nohutu ıslatmadıysanız düdüklü de pişirme mühleti 40 -45 dakikayı bulacaktır.
- Haşlanan nohutlar soğuduktan sonra plastik yahut karton bardaklara doldurup üzerini streçleyip dondurucuya koyabilirsiniz.
- Ağız kısmının hava almamasına dikkat edin ki dondurucu kokusu sinmesin.Kolay gelsin :).
Buzlukta Haşlama Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






