Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 yemek kaşığı nane (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı soğuk su (ben 2 bardak soğuk su ile açıp kalanını sıcak su kullandım)
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremizi boş bir halde iken düzgünce ısıtıyoruz. Yanmamasına ihtimam gösteriyoruz.
- Isınan tenceremizin içerisine salçayı ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Ben bu basamakta yağ eklemedim fakat isteyenler ekleyebilir.
- Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. ( yahut tarhanayı suyu ekledikten sonra ekleyip çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Böylece topaklanma ihtimali azalır. ).
- Kavrulan karışıma naneyi ekleyip bir sefer karıştırıyoruz. Ben tarhanananın kendi tadını alabilmek için bu sefer ek nane koymadan yaptım fakat bu etapta nane eklemek ayrıyeten lezzet katıyor.
- Suyu yavaş yavaş ek ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
- Kaynayana kadar bu formda pişirmeye devam ediyoruz.
- Bir taşım daha kaynatıp üzerine zeytinyağını ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
- Servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun 🍲🍲🍲.
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







