Zeytinyağlı Tarhana Çorbası

Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 yemek kaşığı nane (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı soğuk su (ben 2 bardak soğuk su ile açıp kalanını sıcak su kullandım)
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremizi boş bir halde iken düzgünce ısıtıyoruz. Yanmamasına ihtimam gösteriyoruz.
  2. Isınan tenceremizin içerisine salçayı ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Ben bu basamakta yağ eklemedim fakat isteyenler ekleyebilir.
  3. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. ( yahut tarhanayı suyu ekledikten sonra ekleyip çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Böylece topaklanma ihtimali azalır. ).
  4. Kavrulan karışıma naneyi ekleyip bir sefer karıştırıyoruz. Ben tarhanananın kendi tadını alabilmek için bu sefer ek nane koymadan yaptım fakat bu etapta nane eklemek ayrıyeten lezzet katıyor.
  5. Suyu yavaş yavaş ek ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
  7. Kaynayana kadar bu formda pişirmeye devam ediyoruz.
  8. Bir taşım daha kaynatıp üzerine zeytinyağını ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
  9. Servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun 🍲🍲🍲.

Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Kurabiye
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Kakaolu Kurabiye Tarifim
Kapya Biberli Yumurta
Şip Şak Köri Soslu Tavuk- Pesto Soslu Makarna
Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |