Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 avuç ayıklanmış yıkanmış doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Sos için;

  • 1 su bardağı sade maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanlı harcı hazırlayın patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın.
  2. Kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın sarımsakların kabuklarını soyun doğrayın.
  3. Bir tavaya sıvı yağ koyun üzerine doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ekleyip soğanlar sararana kadar kavurun.
  4. Ardından salçayı ek edip iki dakika kavurun,sonra doğradığınız patlıcanları tuz ve baharatları ekleyip karıştırın,suyunu da ekleyip kapağını kapatın.
  5. 15 dakika kısık ateşte pişirin, akabinde ocaktan alın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  6. Sos için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
  7. Tezgaha bir adet yufkayı serin yufkanın dört kenarını ortaya gerçek katlayın kare biçiminde olsun sonra sosu yufkanın her tarafına çokça sürün sonra patlıcanlı harcı üç kesime ayırın her bir parçayı bir yufkanın kenarına dizin sonra yufkayı rulo biçiminde sarın akabinde rulo yufkayı 4 parmak eninde kesin.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yufkayı dizin tepsideki böreklerin üzerine kalan sosu çokça sürün.
  9. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon)
Pofuduk Poğaça (Videolu)
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı)
Etli Kuru Fasulye
Anne Tarifi Çilek Reçeli
Nefis Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |