Kek Tarifi

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
  • Kakao

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Limon kabuğu, vanilya ,kabartma tozu ekledikten sonra denetimli bir halde un ek edelim.
  4. Yağladığımız kek kalıbına hamurun birçoklarını dökelim ,kalan hamura kakao ekleyip tekrardan çırpalım ve kek kalıbına dökelim.
  5. 150° frında yaklaşık 45-50 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu)
Barbunyalı Yeşil Fasülye Yemeği
Milföy Simit
Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik)
Karpuz Salatası
Lavaş Pizza
Hdabla | © 2025 |