Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağ (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2.5-3 su bardağı (aldığı kadar ) un

Dışı için;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kase susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırma kabında karıştıralım.
  2. Kabartma tozunu ,sirke, tuzu ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra form veriyoruz.
  4. Küçük bı kapta pekmezi yarım çay bardağı su ile sulandiriyoruz.
  5. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri evvel pekmezli su sonra susama bulayıp fırın tepsisine alıyoruz.
  6. Bıçak ile kurabiyeler üzerine çizgi atıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk kizarana kadar pişiriyoruz.
  8. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗🤗 şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Borcam Pastası
Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Tavuk Dürüm
Evelik Sarma (Zara Usulü)
Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff)
Hdabla | © 2025 |