Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosun tanımı;
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker 2 parmak eksik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolta
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 3 yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar güzelce çırpalım, ne kadar çok çırpılırsa yumurta kokusu sarfiyat.
- Daha sonra süt, sıvı yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra kuru gereçleri ekleyelim ve çırpalım.
- 160 derecede 20 dakika pişirin.
- Sosu için tencereye süt ,yağ ,şeker ve kakaoyu ekleyip kaynatalım ,2 fokurdamadan sonra kapatalım.
- Keki fırından çıkardıktan sonra kesip 10 dk bekletelim sonra üstüne sosu ek edelim.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








