Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosun tanımı;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker 2 parmak eksik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolta

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 3 yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar güzelce çırpalım, ne kadar çok çırpılırsa yumurta kokusu sarfiyat.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra kuru gereçleri ekleyelim ve çırpalım.
  3. 160 derecede 20 dakika pişirin.
  4. Sosu için tencereye süt ,yağ ,şeker ve kakaoyu ekleyip kaynatalım ,2 fokurdamadan sonra kapatalım.
  5. Keki fırından çıkardıktan sonra kesip 10 dk bekletelim sonra üstüne sosu ek edelim.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Crumble Tarçınlı Cevizli Kek
Kumpir (En Kolayından)
Dubai Çikolatası | Lüks Ve Eşsiz Tat Deneyimi!
Soslu Balcan Kebabı
Bebek Menemen (12+ Ay)
Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek
Hdabla | © 2025 |