Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket margarin ( 125 gr) oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (ben 5-6 bardağa denk getiriyorum)
Üzeri için;
- Ceviz
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri uygun bir kaba alıp kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Ardından unu ekleyip toparlıyoruz.
- Hamuru tezgah üzerinde güzelce toparlayıp ortadan ikiye eşit formda ayırıyoruz.
- Ayırdığımız bir kesime kakao ekleyip yoğuruyoruz.
- Ardından kakaolu ve sade hamurdan orta uzunlukta uzun silindirler yapıyoruz. Daha sonra bu iki silindiri yan yana bırakıp ileri geri haraketler ile birleştiriyoruz.
- Birleşen hamura biçim verip çatal ile üzerinden geçip çiziyoruz.
- Daha sonra eşit halde dilediğiniz üzere kesebilirsiniz.
- Ben yalnızca kakaolu ve üzeri cevizli yapıyorum. Cevizli ince formda dövüp hamuru fırına atmadan evvel üzerine bırakabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika denetimli biçimde pişirelim.
- İsteyen piştikten sonra üzerine pudra şekeri de serpebilir. Şimdiden afiyet olsun 🩷.
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







