Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan)
Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine)
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtalar, tuz, şeker, sirke ve son olarak kullanacağımız unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamuru toparladıktan sonra evvel hamurdan büyük bir kesim alıp tezgahta elimizle rulo haline getirelim.
- Parmak uçlarımızla bastırarak hamuru biraz düzleştirdikten sonra, bir bıçak yardımıyla formlar verelim.
- Tüm hamur bitinceye kadar şekillendirdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını da üzerlerine sürelim. Bu ortada, yumurta sarısına biraz sıvı yağ ek ederek kıvamını açabilirsiniz.
- Susam ve çörek otunuda koyalım.
- Hazırladığımız kurabiyeleri, evvelden 170 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kurabiyelerimizi fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirelim ve servis edelim.
Afiyet olsun 😊.
Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










