Jelepone Biber Turşusu
Jelepone Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo jalepone biber
720 ml cam kavanoz;
- 1 fincan üzüm sirkesi
- 1 yemek yemek kaşığı iri tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı yarısı limon tuzu
- 2-3 diş sarımsak
- Normal su
Jelepone Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp ince ince yarım cm olacak formda doğruyoruz.
- Tohumlarını dökmek için geniş delikli kevgir ile eleyerek tohumlarını dökülecektir. 📌( yıkamak yerine bu türlü daha hoş oluyor yoksa suya temas edince acısı hem eli hemde boğazımızı yakıyor ).
- Önceden yıkayıp kuruttunumuz şişelerimize sarımsakları kabuğundan ayırıp ister ikiye bölüp ister tüm olarak koyabilirsiniz.
- Daha sonra doğradığımız biberleri kavanozlara sıkı olacak halde dolduruyoruz.
- Üzerine üstte belirttiğim ölçülerde sirke, tuz ,şeker, limon tuzu ek edelim, olağan su ekleyip kapaklarına sıkıca kapatıp aykırı çevirip bir gün bekletelim bir hafta bekletip ister çabucak yiyebilirsiniz isterseniz kış için saklayabilirsiniz.
- Hemen tüketmek istiyorsanız sıcak su ile yapabilirsiniz iki gün sonra tüketebilirsiniz.
Jelepone Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















